Today, GMOs are used in medicine, research, pharmaceutical sphere, agriculture. Speaking of genetically-modified food, people show different opinions. Some say they should be banned as they are unhealthy, others state that they are safe for human consumption. Supporters of genetic engineering are convinced that GMO have the same breeding, but is much faster to derive. Besides, it promises to cure some inherited diseases. However, critics are against GMO, as its effect hasn’t been studied long enough. Some studies have shown that GM food is bad for human liver and kidney, because of antibiotics and hormones, which are given to cows and chickens. Moreover, genetic engineering might use allergens in food, which can result into allergic reactions in people. Another argument against GMO is the desire of large corporations to make money.
They don’t care about human health, they just work on making modified fruit and vegetables to look better, which doesn’t add to its taste or freshness. Thus, the problem of GMO still remains unsolved and controversial.
ПЕРЕКЛАД
ГМО - це організми зі зміненою генетикою. Їх активно обговорюють в даний час, так як до сих пір невідомо, чи є вони корисними для здоров'я чи ні. У них входять різні мікроорганізми, такі як бактерії і дріжджі. Вони є джерелом ГМ-продуктів. Генетично - модифіковані організми проходять через мутацію генів, їх введення або виключення. Люди займалися генної модифікацією з тих пір, як вони приручили тварин і стали вирощувати рослини. У 20-му столітті генна інженерія досягла свого піку, завдяки сучасним технологіям.
Сьогодні ГМО використовують в медицині, наукових дослідженнях, фармацевтичній сфері, сільському господарстві. Говорячи про генетично - модифіковані продукти, люди висловлюють різні думки. Деякі кажуть, що їх потрібно заборонити, оскільки вони не корисні для здоров'я, інші стверджують, що вони безпечні для споживання людиною. Прихильники генної інженерії впевнені, що ГМО відноситься до того ж поколінню продуктів, але їх набагато швидше отримувати. Крім того, можливо, що з їх допомогою лікуватимуть деякі спадкові захворювання. Проте, критики виступають проти ГМО, так як їх ефект не був достатньо вивчений. Деякі дослідження показали, що ГМ-продукти погано впливають на печінку і нирки людини, через антибіотики і гормонів, які вводять в організм корів і курок. Крім того, генна інженерія може використовувати в їжі алергени, що призведе до алергічних реакцій у людей. Інший аргумент проти ГМО - це бажання великих корпорацій заробити гроші.
Вони не піклуються про здоров'я людини, вони просто працюють над тим, щоб модифіковані фрукти і овочі виглядали краще, але це не відбивається на їхньому смаку або свіжості. Таким чином, проблема ГМО досі залишається невирішеною і спірною.